In de blog Rode tuinmelde in je tuin en op je bord! schreef ik over de gezondheidsvoordelen van deze prachtige plant met paarsrode bladeren. Inmiddels heb ik ook al een paar recepten met je gedeeld.

Met dit simpele, maar kleurrijke en super gezonde lunchgerecht wil ik je nog een extra reden geven om ook rode melde in je tuin te zetten.

Spiegeleieren met rode melde-roerbak

Recipe by Cora Hoskens — Keto en zo

Ingrediënten

 • 1 teen knoflook

 • 1 kleine ui

 • bladeren van rode tuinmelde

 • kokosvet (om te bakken)

 • eieren

 • Voor erbij:
 • (gemengde) groene sla (bijv. rucolasla met veldsla)

Stappen

 • Maak knoflook en groenten schoon. Als de bladeren van de tuinmelde niet vies zijn, hoef je ze niet te wassen. Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de bladeren van de rode tuinmelde in reepjes.
 • Verhit wat kokosvet in een koekenpan. Smoor hierin de ui met de knoflook tot de ui lichtbruin en glazig is. Doe er dan de rode tuinmelde bij en blijf even omscheppen roeren tot de bladeren wat slinken en zachter worden.
  Als je teveel groenten hebt, kun je deze ook bewaren en later koud of even opgewarmd als roerbakgroenten eten.
 • Schuif de groenten eventueel een beetje opzij en smelt wat meer kokosvet. Breek de eieren boven de pan en laat ze (eventueel met een deksel op de pan) gaar worden.
 • Serveer met wat groene sla. Smakelijk!

Notities

 • RMR2.0: Alle ingrediënten passen bij de groene lijst van de Real Meal Revolutie2.0. Eet ervan zoveel je wilt; of liever gezegd, tot je verzadigd bent.
 • RMR2.0 fasen: Het recept pas bij alle fases van deze vet gezonde leefstijl.
 • Meer info RMR2.0: Meer over de vet gezonde leefstijl van de Real Meal Revolutie2.0 vind je onder het recept.

Gezond worden en blijven

In 4 stappen gezond

De Real Meal Revolutie (RMR) is een vet gezonde koolhydraatarme methode, mede opgezet door prof. Tim Noakes. De methode wordt onderbouwd door recente wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding. In RMR 2.0 worden 4 stappen gevolgd die zich achtereenvolgens richten op kennis, verbeteren van je gezondheid, een gezond gewicht door optimale vetverbranding en het vasthouden van dat gezonde gewicht voor de rest van je leven.

Hoe je dat doet kun je vinden op mijn blog en in het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand‘. Van dat boek ben ik ook mede-auteur, maar ik heb er geen enkel financieel belang bij. Dat laatste geldt overigens ook voor deze blog, die om dezelfde reden ook helemaal reclame-vrij is.

Gezond eten

Wil je meedoen, sluit je dan aan bij de Facebook groep ‘Het nieuwe eten: koolhydraatarm en vet gezond‘.

Minder vaak eten

Heb je interesse in periodiek of meerdaagse vasten (Intermittend Fasting / IF of Extended Fasts / EF), dan kun je terecht bij de Facebook groep ‘Eet niet minder, eet minder vaak‘. Daar krijg je ondersteuning en informatie en kun je terecht met al je vragen omtrent ‘Minder vaak eten’. Dat kan varieren van niet snacken tussen maaltijden, tot dagelijks één of meerdere maaltijden overslaan, tot af en toe een paar dagen niets eten. En alles vanuit de gezonde insteek!

Meer kookinspiratie?

Krijg jij ook vaak kookinspiratie als je kijkt naar foto’s van lekkere gerechten? Kijk dan eens naar ‘Keto en zo: koolhydraatarme en vet gezonde recepten — glutenvrij en suikervrij‘. Het is de Keto en zo foto-galerij op Pinterest en geeft weer een andere kijk op de recepten van m’n blog.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.