Over deze heerlijke plakkerige kippenvleugeltjes schreef ik in de blog ‘Geïnspireerd door Jamie‘. Het recept heeft vanaf nu z’n eigen pagina. Zodat je het makkelijker terug kunt vinden.

Beetje van Jamie en véél van David. En zó lekker!


Sticky Chicken Wings

  • — voor 12 kippenvleugels —
  • Voor de teriyaki saus:
  • 50 ml low carb glutenvrije sojasaus
  • 20 ml appelcider azijn
  • 30 ml sesamolie
  • 15 ml wokolie, of gebruik wat meer sesamolie
  • 20 ml olijfolie
  • 20 ml frambozenazijn of rode wijnazijn
  • 30 g kokosvet
  • 1/2 tl chilipoeder en 1/4 tl chilivlokken
  • eventueel mespuntje groene steviapoeder
  • Voor de kippenvleugels:
  • 12 kippenvleugels (met vel)
  • 3 rode chilipepers, zaadjes verwijderd en in reepjes
  • 4 el sesamzaad
  • beetje rode wijn-azijn
  • 1 tl Konjacpoeder (low-carb bindmiddel)
  • 3 stengels lente-ui, in ringetjes

Sticky Chicken Wings

  • Zet een pan met anti-aanbaklaag op het vuur. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Blijf er even bij, want als ze te donker worden, worden ze bitter! Haal ze uit de pan.
  • Doe intussen alle ingrediënten van de teriyaki saus in een kommetje en roer het goed door.
  • Doe een klein beetje kokosvet in de pan en leg de kippenvleugels erin. Zorg dat alle kippenvleugels op de bodem kunnen liggen.
  • Voeg de chilipeper reepjes toe zodra de kip begint te kleuren. Bak de kip en de pepertjes even door en draai ze dan om.
  • Als de kip ook aan deze kant wat gebruind is, voeg dan de teriyakisaus toe.
    Voeg dan kokend water toe tot de kip net niet onder staat.
  • Laat de pan zonder deksel 35-40 minuten koken.
  • Als het geluid in de pan verandert (’sizzlen’ op z’n Engels) doordat het water bijna verdampt is, zijn de kippenvleugels bijna klaar. Draai ze nog eens om.
  • Voeg het konjacpoeder beetje bij beetje toe totdat de rest van de saus gebonden is.
  • Voeg een beetje rode wijn azijn toe. Dien op met de lente-uitjes en het sesamzaad.
Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.