Ik ben bezig met een post over de voordelen van vetten verbranden in plaats van suikers verbranden. Dat heeft even wat tijd nodig om goed op te schrijven; zoveel voordelen, haha.

Maar, de blog was natuurlijk ook bedoeld om recepten te delen. Als ik eerst alle informatie die nu nog in m’n hoofd zit, ga opschrijven dan duurt het nog wel even voor er een recept bij gaat komen.

Daarom op deze mooie zonnige ochtend een recept van een zonnig gerecht: zalm met brie uit de oven. De brie vormt een heerlijk krokant korstje op de malse zalm.

Zalm met brie uit de oven

  • 1 moot vette zalm per persoon
  • 1 plak brie (± 1/2 cm) per persoon
  • olijfolie
  • zeezout
  • peper
  • knoflook
  • dille (of venkel)
  • viskruiden

  • Leg de zalm in een ovenschaal
  • Marineer deze naar smaak met de olijfolie, geperste knoflook, de dille, zeezout,peper en viskruiden.
  • Laat dit ± 2 uur afgedekt rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 190 graden C.
  • Leg op elke moot een plak brie en zet de schaal in de warme oven.
  • Laat de zalm 20 minuten bakken.
  • Zet daarna nog 5 minuten onder de grill voor een lekker krokante brie.

Heerlijk recept van een heerlijk weekend

Wij aten dit gerecht, toen we begin april in Riols, Frankrijk waren. We waren daar te gast bij Luc en Marja Simkens in hun mooie La Cerisaie B&B. Het is overigens hun B&B die op de voorkant van deze blog site prijkt. Die heeft mijn man erop gezet toen hij de site voor mij opgezet heeft. Ik vind het een geweldige keus. Het is niet alleen een prachtige foto, maar sinds dat weekend staat’ie voor ons ook symbool voor lekker en gezond koolhydraatarm en vetrijk eten.

Luc en Marja hadden dat weekend georganiseerd voor mensen die een koolhydraatarm en vetrijk eetpatroon volgen of wilden gaan volgen. Ik had dat voorbij zien komen op de Facebook pagina van GezondDorp en heb mijn man enthousiast gemaakt om met me mee te gaan. Geen minuut spijt van gehad ook! Wat een super idee Luc en Marja en wat een gastvrije plek om te verblijven.

We hadden een heerlijk weekend. Het was prachtig weer, we hadden goed gezelschap en mochten zelf aan de slag in de keuken. Daarbij kregen we ook nog eens uitleg van Hans van Kuijk over de ins en outs van koolhydraatarm en vetrijk eten en tenslotte: we kregen het hele weekend de heerlijkste maaltijden. Wat een kok is Luc! En allemaal koolhydraatarm en vetrijk. Ik denk wel dat na het weekend de botervoorraad op was in huize Simpkens.

Dit gerecht is simpel, maar o zo lekker. Ik wist meteen dat ik dit thuis ook zelf zou willen maken. We zijn op de lokale markt de viskruiden gaan kopen die Luc gebruikt had, maar ook met Hollandse kruiden zal het vast lukken.

Als deze zalm op ons bord ligt, denken wij aan dat heerlijke weekend. Hopelijk vinden jullie ‘m net zo lekker als wij!

Print Friendly, PDF & Email

2 REACTIES

  1. Hoi Cora.
    Net alles nog eens doorlopen.
    Heel mooi en duidelijk hoor.
    Ik ben erg blij met jou.
    Ik ga het volgen.
    Ik heb hem op kunnen slaan.
    Wat een werk,bij je gezin en eigen werk.
    Wat ben jij gemotiveerd.
    En daardoor motiveer jij zeer zeker ook velen.
    Alvast bedankt.

Laat een reactie achter bij Cora HoskensReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.