Dit recept maakte ik met ‘pulled pork’. Hiervoor had ik een schouderstuk van een varken gebruikt; ofwel een stuk procureur. Het vlees had ik ingesmeerd met een Mexicaanse ‘rub’.

Zo’n rub is gewoon een mengsel van kruiden, specerijen en zout waar je het vlees voor het braden mee insmeert. Het krijgt dan een heerlijk krokant en smaakvol korstje bij het aanbraden. Daarna liet ik het vlees langzaam garen in een saus met onder andere uien, tomaten en verse kruiden. Het recept om de pulled pork te maken vind je hier: ‘Pulled pork‘.

Mexicaanse tortilla met pulled pork, gegrilde paprika en avocado

Recipe by Cora Hoskens — Keto en zo

Ingrediënten

  • 4 (zelfgemaakte) koolhydraatarme glutenvrije tortilla’s

  • olijfolie, om de groenten te grillen

  • verse peper, Himalayazout en (vers gemalen) komijn-, mosterd- en korianderzaad

  • 2-3 paprika’s

  • 1 courgette

  • ongeveer de helft van het recept van de ‘Pulled pork

  • 100 ml suikervrije en meukvrije tomatenketchup of gebruik tomatenpuree die je met kruiden en zout op smaak hebt gemaakt. Zelf gebruikte ik m’n overheerlijke zelfgemaakte zoetzure tomaten-tomatilloketchup.

  • rucolasla

  • 1 lente-ui, in ringetjes

  • 2 avocado’s

  • crème fraîche

Stappen

  • Maak de tortilla’s. Je kunt deze ook van te voren maken en invriezen. De mijne kwamen ook uit de vriezer. Je kunt ze dan heel kort in een droge koekenpan even opbakken.
  • Maak de paprika’s en courgette schoon. Snijd de paprika’s in grove stukken en de courgette in plakken.
  • Verdeel wat olijfolie over de paprika’s en gril deze in een hete koekenpan met een beetje olijfolie. Ze moeten net een beetje blakeren, maar niet zwart worden. Je wilt ze namelijk wel die grillsmaak geven, maar het velletje blijft erop zitten, dus dat wil je niet zwart hebben.
  • Verdeel ook wat olijfolie over de courgetteplakken. Ik deed dat met een kwastje. Draai er wat peper, zout en de kruiden over. Grill dan ook de courgettes.
  • Methode 1: hou het vlees apart en bak het even op in een hete pan. Het krijgt dan een heerlijk korstje.

    Methode 2: warm het vlees op in de saus. Het blijft dan heerlijk mals en zacht.
  • Meng de saus met de tomatenketchup of de op smaak gemaakte tomatenpuree en warm deze op (met of zonder het vlees; zie punt 5 hierboven).
  • Leg een tortillawarp op een bord en vul deze achtereenvolgens met een handje rucola,de gegrilde groenten en de pulled pork.
  • Doe er de saus, de stukjes avocado en een schep crème fraîche bij. Smeer de crème fraîche een beetje uit.
  • Verdeel de lente-uitjes erover en klap de tortilla dicht. Smakelijk!

Notities

  • Voor 4 personen.
  • RMR2.0: Aamandel- en kokosmeel (uit de wraps) staan op de lichtrode lijst van de Real Meal Revolutie 2.0. Gebruik van producten van deze lijst zijn tijdens fase 2 en 3 niet toegestaan. Creme fraiche staat op de oranje lijst A van de Real Meal Revolutie2.0. Gebruik van producten van deze lijst is tijdens fase 3 heel beperkt.
  • RMR2.0 fasen: Het recept is geschikt voor fasen 1 en 4. Met de aanpassing en beperking zoals hieronder beschreven is het recept ook geschikt voor fase 2 en 3.
  • Aanpassing voor RMR2.0 – fase 2 en 3: Tijdens fase 2 en 3 kun je de tortilla vervangen door een groot en stevig sla-blad of door een omelet. Crème fraîche staat, als volle zachte zuivel, op de oranje gekleurde voedingslijst van de Real Meal Revolutie 2.0.
  • Beperking voor RMR2.0 – fase 3: Tijdens fase 3 mag je iedere dag 1 product kiezen van de oranje lijst A en daarvan de maximale aangegeven hoeveelheid gebruiken. Of 2 producten en dan van ieder de helft van de maximale aangegeven hoeveelheid. Voor volle zachte zuivel is de maximale hoeveelheid 60 ml per dag.
  • Meer info RMR2.0: Meer over de vet gezonde leefstijl van de Real Meal Revolutie2.0 vind je onder het recept.

Gezond worden en blijven

In 4 stappen gezond

De Real Meal Revolutie (RMR) is een vet gezonde koolhydraatarme methode, mede opgezet door prof. Tim Noakes. De methode wordt onderbouwd door recente wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding. In RMR 2.0 worden 4 stappen gevolgd die zich achtereenvolgens richten op kennis, verbeteren van je gezondheid, een gezond gewicht door optimale vetverbranding en het vasthouden van dat gezonde gewicht voor de rest van je leven.

Hoe je dat doet kun je vinden op mijn blog en in het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand‘. Van dat boek ben ik ook mede-auteur, maar ik heb er geen enkel financieel belang bij. Dat laatste geldt overigens ook voor deze blog, die om dezelfde reden ook helemaal reclame-vrij is.

Gezond eten

Wil je meedoen, sluit je dan aan bij de Facebook groep ‘Het nieuwe eten: koolhydraatarm en vet gezond‘.

Minder vaak eten

Heb je interesse in periodiek of meerdaagse vasten (Intermittend Fasting / IF of Extended Fasts / EF), dan kun je terecht bij de Facebook groep ‘Eet niet minder, eet minder vaak‘. Daar krijg je ondersteuning en informatie en kun je terecht met al je vragen omtrent ‘Minder vaak eten’. Dat kan varieren van niet snacken tussen maaltijden, tot dagelijks één of meerdere maaltijden overslaan, tot af en toe een paar dagen niets eten. En alles vanuit de gezonde insteek!

Meer kookinspiratie?

Krijg jij ook vaak kookinspiratie als je kijkt naar foto’s van lekkere gerechten? Kijk dan eens naar ‘Keto en zo: koolhydraatarme en vet gezonde recepten — glutenvrij en suikervrij‘. Het is de Keto en zo foto-galerij op Pinterest en geeft weer een andere kijk op de recepten van m’n blog.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.