Als het goed is moet je palmkool kunnen fermenteren. Maar je vindt er weinig informatie over. Ik heb gelezen dat groenten waar veel chlorofyl ofwel bladgroen in zit, na het fermenteren sterker ruiken. Ze zouden wel gewoon lekker smaken.

Uitproberen dus. Vandaar dat ik vandaag naast een pot met o.a. knolselderij en appel, ook een pot gefermenteerde palmkool maakte. Over een tijdje kan ik laten weten of ik geur en smaak voldoende in balans vind om het een succes te noemen 😉 .

Te sterke koolgeur en -smaak

Update: Na een dag of 5 fermenteren bij kamertemperatuur rook de palmkool inderdaad iets sterker dan andere fermentatiemengsels. Ook de smaak was wat sterker. Een wat typische koolgeur en -smaak. Ik vond het oké, maar niet super lekker.

Na nog twee extra dagen was de geur en smaak nog intenser. Ik vond het geen succes. Ik heb daarom besloten om het recept wat ik in deze blog had gezet, te verwijderen. De blog laat ik staan, zodat je op z’n minst mijn ervaring kunt lezen. Wat je daarmee doet, is uiteraard je eigen keuze.

Bronnen

[1] Basisrecept gefermenteerde groenten. In deze blog staat stap voor stap uitgelegd hoe je eenvoudig zelf groenten kunt fermenteren.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.