Tweeduizend twintig. Twintig-twintig. Hoe je het ook zegt, het is een bijzonder jaartal.

Bijzonder jaar… bijzondere dag

Als de dag van gisteren herinner ik me 2002. Ik was zwanger en uitgeteld op 20-02-2002. Om 20:02 uur zaten we in de auto op weg naar het ziekenhuis. Door de verslaggever op de radio werden we herinnerd aan het speciale moment. Niet veel later kwam onze tweede zoon. Op 20-02-2020 wordt hij achttien. Weer zo’n speciale dag. In allerlei opzichten.

Een dag als alle andere

Aan de andere kant is het een gewone dag. Een dag als alle andere. Een jaar als alle jaren. In positieve zin.

Ieder jaar is bijzonder. Elke dag ook. Elke dag hebben we de kans om er iets van te maken. Het beste uit onszelf halen. Te genieten van al het mooie om ons heen. Zélfs temidden van ellende en misère. Dan zelfs meer dan ooit.

Positieve herinneringen

Met een dankbare glimlach denk ik terug aan het afgelopen jaar. Het was een mooi jaar. Natuurlijk waren er momenten die ik liever anders had gezien. Of dingen die ik anders had willen zeggen of doen. Maar dankbaarheid overheerst. Er waren zoveel mooie dingen. Zoveel lieve mensen.

Tegenwoordig neem ik iedere dag bewust tijd voor dankbaarheid. Dan denk ik over de dingen die gebeurd zijn. Mensen die ik ontmoet heb. Over wat ik gehoord of gezien heb. Gevoeld. Geleerd. Mooie dingen. Blije gebeurtenissen. Grote en kleine momenten. Het maakt me bewuster. Bewuster van alles wat er is. Wat voor míj belangrijk is.

Een glimlach ontspant. Zelfs een geforceerde glimlach. Het zorgt voor een beter gevoel. Direct. Bij jezelf maar ook bij de mensen die je tegenkomt. Kijk maar eens. Mensen glimlachen terug. Spiegelen heet dat. Het zit in onze natuur.

Dankbaarheid heeft ook zo’n positief effect. Het zorgt voor ontspanning. Een betere gezondheid. Tel dus je zegeningen. Wil ze zien, ook al zijn ze nog zo klein.

Daarom mijn wens voor jou

…helemaal jóuw jaar zijn

Haal het beste uit jezelf. Laat je daarbij ondersteunen door een gezonde leefstijl.

Een gezonde leefstijl gaat niet alleen over onbewerkt eten. Koolhydraatarm en met gezonde vetten. Ook gezond bewegen helpt je daarbij. Binnen jouw mogelijkheden. Zorg voor voldoende zonlicht. Ga naar buiten in de natuur. Ontspan en neem de tijd voor diepe slaap. Respecteer jezelf en je omgeving. Leef bewust en in het moment.

Glimlach en wees dankbaar… iedere dag weer!

Print Friendly, PDF & Email

6 REACTIES

  1. Mooi geschreven Cora! Dankbaarheid zet zoveel mooie processen in werking. Wanneer je op alle kleine dingen gaat letten waarvoor je dankbaar bent, trek je steeds meer dingen aan om ook weer dankbaar voor te zijn.
    Ik wens jou en je familie alle goeds toe voor 2020!

    • Zo is het helemaal, Lily. Dank je wel voor je lieve reactie! Ik wens jou, samen met je man, ook een heel goed en gezond 2020. We houden contact!

  2. Dank je wel Cora voor dit inspirerende en positieve bericht en voor al je inspanningen van het afgelopen jaar. Je bent een prachtig mens die ervoor zorgt dat de wereld weer een beetje mooier en beter wordt.

    • Wat een lieve reactie, Lia. Heel erg bedankt daardoor! Ik doe het graag, maar het is jammer dat bloggen weinig contact geeft met de mensen die het lezen. Daarom vind ik reacties altijd heel erg fijn. Een mooi begin van een nieuw (blog)jaar.

  3. Ookvan mij een gezond en spetterend nieuwjaar voor jou en je gezin. Zoveel van je geleerd met geweldige resultaten voor mijn geezondheid. Je geweldige blogs zijn zo inspirerend en dan de lekkere recepten dankjewel.

  4. Super bedankt, Linda! Zo fijn om te lezen dat je zo geinspireerd raakt door m’n blogs en dat je zo’n geweldige gezondheidsresultaten hebt geboekt. Daar doen we het voor, toch?! Ga zo door in 2020.

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.